bok

Informationssida

Uppdatering 19/6-2011

Gökottan på Kristi himmelfärdsdag 2juni 2011

Som vanligt hade vi tur med vädret, speciellt senare på dagen.

gökotta2

Gökotta3

Många släktingar som vi under vintern och våren kom i kontakt med, bad om att vi skulle anordna en träff och därför beslöt vi att bjuda in till gökotta vid Lindholmen.
Antingen hade informationen inte gått fram eller kanske var man upptagen med annat på Kristi Himmelsfärdsdag, för när vi träffades vid Lindholmen blev det enbart ättlingar efter Oskar Wedebrand som samlades. Trots att vi saknade mångfalden, blev det ändå en gökotta som alla var mycket nöjda med. Flertalet hade inte sett varken Spåröhuvud eller Månstorp, där Oskar Wedebrand och Matilda Åman var födda och därför beslöt vi att utöka gökottan med ett besök till dessa torp.
Bibbi ordnade med nycklarna vid resp. bom och efter fikastunden vid Lindholmen, åkte vi gemensamt först till Månstorp.

Månstorp1

Här på Måsntorp föddes Matilda Åman, senare gift med Oskar Wedebrand.

Månstorp2

Ingen av oss hade tidigare varit på Månstorp, så det var roligt att få gå runt i trädgården. De nuvarande ägarna bjöd oss t.o.m. att titta inne i huset och det var givetvis mer än vad vi hade räknat med.
Man visade oss också var kvarnen och ladan stått. Husgrunden till dessa byggnader fanns kvar. Kvarnen hade en kvadratisk grund, alltså av den lilla typen som fortfarande (2011) finns i Örslösa (Från Lidköping räknat, till höger om vägen).

Efter detta åkte vi sedan till Spåröhuvud, där vi tog en kopp kaffe på bergknallarna invid sjön.

lunch1


Betydligt senare än beräknat begav vi oss sedan, nöjda över vad vi varit med om, hemåt igen.

Även i fortsättningen kommer vi att hålla vår hemsida aktuell med information om våra olika släkter, bl.a. Wedebrandsläkten och uppdaterar vår hemsida, när något speciellt inträffar. Vi fortsätter givetvis med släktforskning och alla ev. nyheter, kommer att införas på hemsidan.Vi önskar alla en trevlig sommar!

brevlåda posta  

Information om släkten kan Du få av Tommy Jonsson eller Pieter van den Berg

Skriv gärna något i vår gästbok!

Till  arkivet, till  fotogallerian  eller tillbaka till startsidan  för släkten Wedebrand.

Länk till släktingars hemsidor.

   
Copyright Pieter van den Berg ©