Grillfest 2004

vid

Kaffekvarnen!

 

kaffekvarn

Ja, så har det åter varit dags för Wedebrandssläktens grillfest. Denna gång hölls den vid gamla Kaffekvarnen, en mysig gammal kvarn, ombyggd till servering, i Stenhammar utanför Lidköping. Fastigheten sköts av Gösslunda Hembygdsförening och hyrs ut till festligheter. Det blev tyvärr inte så många deltagare som vi hade hoppats, kanske pga av vädret, men stämningen var det inget fel på. Det var roligt att träffas igen, det märktes. Efter en inledande rundvandring bland de äldre byggnaderna som också tillhör Gösslunda hembygdsförening, där vi bl.a. tittade in i en gammal stuga från Traneberg, lockade medhavd fika i den sköna trädgården. Tommy och Fredrick Jonsson ordnade med en mycket uppskattad tipspromenad och prisutdelningen blev sedan inne i Kaffekvarnen. Vinnare var Vivan Thempo, Johan Alm, Gullevi Dunback samt Tore Thempo. Efter prisutdelningen diskuterade vi våra framtida träffar, hemsidan och arbetsgruppens ekonomi. Iva Lindström, Tommy Jonsson, Rolf Wedebrand, Sven-Åke Berg samt Lisbeth och Pieter van den Berg kommer i fortsättning att återgå helt till släktforskning, medan anordnandet av träffar kommer att skötas av Lars-Åke Paulsson (sammankallande), Gullevi Dunback och Eiric Alm. Beträffande hemsidan berättade Pieter att det ännu finns några insända berättelser kvar att publicera, men att hemsidan inför nästa år kommer att ändra karaktär pga "berättartorka". Det blir mer släktforskning med information om vissa händelser, information om släktforskarresultat, mm. Pieter redogjorde också för arbetsgruppens ekonomi och Eiric Alm föreslog en spontan insamling för att kunna hålla en grillfest även nästkommande år. Resultatet av insamlingen samt en privat donation blev sammanlagt 850 kr. Beslut togs om, att nästa år ha grillfesten på samma tid och plats. Gökottan vid Kristi himmelsfärds dag utgår. Detta kommer ej att annonseras i någon tidning.

Plats och tid är framöver: Kaffekvarnen, sista lördag i augusti, med samling kl 15.

Efter samkväm inne i Kaffekvarnen hade solen kommit tillbaka, och grillen blev snabbt iordningställd, så att alla kunde grilla sina medhavda grillspett med korv, kött och grönsaker. När alla var mätta och belåtna blev det en mycket uppskattad kubbtävling mellan Eirics och Pieters lag, vilken den sistnämndes lag, efter en mycket spännande match, vann. Revansch utlovades inför nästa års grillfest. Efter matchen skiljdes vi åt och alla återvände hem, belåtna med en mycket trevlig dag i släktens närvaro.

Ni som tog bilder på grillfesten, maila dem gärna till Pieter för publicering vid nästa uppdatering. Några bilder från festen finns redan i fotogallerian.  
 

Tillbaka till arkivet eller informationssidan.    Till fotogallerian.  

   
Copyright Pieter van den Berg ©