bok

Informationssida

Uppdatering 29/6-2003
Vår hemsida har nu funnits i drygt två månader och det är glädjande att allt fler besöker den. Som vanligt är det alltid svårt att ge information om något nytt och de äldre inom Wedebrandssläkten är troligen mer vana vid brev och tidningsannonser än e-mail och internet. Tendensen är dock att internet och e-mail tar över mer och mer och dessutom har vi inte råd att informera våra släktingar per brev, telefon och annonser i tidningar.
Ni som har internet och e-mail, hjälp oss att sprida den information som ni får i vår hemsida, till dem som inte har internet. De som tillhör släkten får gärna ta kopior på sidor och bilder för att ge sina närmaste.
Utan er hjälp riskerar många inom släkten att bli utan information!

Vill Du ha en påminnelse varje gång vi har uppdaterat hemsidan, lämna då Din e-mailadress till Pieter
Vår avsikt är att genomföra uppdateringar sista söndag i varje månad, men för att en uppdatering skall bli innehållsrik fordras hjälp från våra släktingar. Skicka underlag, berättelser, händelser, mm., gärna med fotografier till oss.
Allt material som ni skickar per brev återsändes om ni bifogar ett frankerat och adresserat returkuvert.
 
 
Wedebrandsknytet den 28/9-2002  
I denna uppdatering visar vi på begäran några bilder från det välbesökta knytkalaset i september förra året. Redan vid 10-tiden kom några släktingar till Lidköping för att dricka kaffe tillsammans och vid lunchtid hade en stor skara glada Wedebrandare infunnit sig på Folkets Parks Rotunda. Lars-Åke Paulsson och hans dotter Sara anordnade en tipspromenad för de yngre i släkten och på eftermiddagen delade Lars-Åke ut priser till samtliga tävlingsdeltagare. Vid eftermiddagens underhållning, som självklart sköttes av släkten, fick vi besök av självaste "Rönnerdahl", som med entusiasm och till allas förnöjelse ledde oss i allsången. Därefter sjöng Lina Ingemarsdotter-Ochoa temat ur Cats, Memory av Andrew Lloyd Webber, skotsk folkmelodi Amazing grace samt I Folkviseton av Torgny Björk med text av Nils Ferlin. Rune Sundell sjöng Sommarnatt av M Schrader, Så skimrande var aldrig havet samt Nocturne (Sov på min arm) båda av Evert Taube. Kerstin Samuelsson och Karl-Axel Jonsson läste dikter och Gunnar och Jonas Djup underhöll med sång och roliga historier.

I bildgalleriet finns på första sidan uppförstorade delar av gruppfotot som togs i Folkets Park.
På andra sidan finns bilder från underhållningen. (Bilden på startsidan är ersatt med en ny gruppbild från knytet.)
 
 
Rapport från arbetsgruppens möte den 10/6:  
1. Grillfesten   Arbetsgruppen beslöt att grillfesten skall hållas på Skogshyddan, Lidköping, sista lördag i augusti, 30/8.
Vi ordnar med lekar och tipspromenad för såväl de yngre som för de äldre. Gå till  grillfesten!

OBS! Annonseras endast här på hemsidan! Ni som har internet och e-mail, hjälp oss att informera om grillfesten!

2. Postgiro   Det har kommit förfrågan om vårt postgironummer för att släktingar ska kunna lämna bidrag till vår hemsidas omkostnader. Tyvärr kostar ett postgironummer en viss summa årligen och det har vi helt enkelt inga pengar för, men kanske kan man skicka en slant per brev till någon i arbetsgruppen, eller ta med ett bidrag till någon av våra träffar.

 
Planerade träffar:  
Måndag 18/8: Arbetsgruppen. Plats och tid: Skogshyddan, kl. 18.00
OBS: meddelas endast på detta sätt!  
 

Claes Wedebrand

Född 1830-07-31 på Spåröhufvud, Strö/R. Död 1906-02-10 på Spåröhufvud, Strö/R. Torpare och skogvaktare på Falu ladegård, Sporrehuved Spårön Strö/R.  
Claes Wedebrand var en mycket stark man. Det berättades om honom att då han fällt en fura i skogen och sågat den i några bitar, tog han det hela över axeln och bar hem det. Han berättade ofta för sina barn om sina förfäder som han trodde var av tysk härkomst. (Ur "Funderingar och fakta kring släktnamnet Wedebrand" skriven 1961 av Johan Wedebrand, sonson till Claes). Claes kunde konsten att dra en skröna och en del har återberättats. Till Claes Wedebrand  
 
Wedebrandsboken
I förra uppdateringen nämnde vi att vi funderar över en bok om släkten Wedebrand.
Hur den skall utformas vill vi gärna ha synpunkter på. Antingen ska det vara i form av en bok från tryckeriet eller som ett inslag i vår hemsida. Nackdelen med en vanlig bok är att det inte är möjligt att ändra/komplettera. På hemsidan kan vi ta vissa grenar av släkten, en i taget, så att det så småningom bildar kompletta stamtavlor och ev. fel lätt kan korrigeras.
Vi vill gärna att ni ger er åsikt.
Skicka e-mail till "p.vdb@telia.com"" eller ring Bibbi 0510-19020.  
        
 

brevlåda posta  
Information om släkten kan Du också få av Lars-Åke Paulsson, eller Tommy Jonsson
 
 
Ättlingar eller ingifta/sambor är välkomna att skriva i  gästboken  
 


Hjälp oss att informera om grillfesten!

 
 

Tillbaka till arkivet.    Till  fotogallerian  eller gästboken  

Länk till släktingars hemsidor.    


Copyright Pieter van den Berg ©