bok

Informationssida

Uppdatering 31/8-2003


I denna uppdatering avslutar vi berättelsen om Claes Wedebrand.
OBS! Nästa uppdatering blir 26 oktober. P.g.a. en släktforskningsresa utomlands blir det ingen uppdatering i september.
Ni som har internet och e-mail, glöm inte att ge information till dem som inte har tillgång till detta. Utan er hjälp riskerar många inom släkten att bli utan information!
Inför grillfesten fick vi bara några få anmälningar via vår hemsida och när vi ringde några släktingar som vi vet saknar internet , visade det sig att de inte hade fått någon information eller också bara vagt hört talas om festen. Vi beslöt därför på arbetsgruppens möte den 18/8 att det var nödvändigt med en annons i NLT, vilket givetvis tär på våra tillgångar.

Grillfesten
I går, lördagen den 30 augusti, samlades en stor skara "Wedebrandare" på Skogshyddan i Lidköping.
Vid lotteriets dragning vann Wiwi-Ann Sundell och Gullevi Dunback var sin antavla i vårt register över släkten Wedebrand. Utförligare rapport med bilder kommer i nästkommande uppdatering.

Fotogallerian. I denna uppdatering visar vi ytterligare några bilder från årets gökotta vid Lindholmen.

Rapport från arbetsmötet 18/8:
Kära släktingar! Vi i arbetsgruppen vill informera er alla om vad vi kommit fram till vid vårt senaste möte.
Som vi alla vet, fordras det en hel del arbete för att planera en fest. När det gäller en stor släkt är det dessutom osäkert in i det sista hur många som tänker komma. Vi har därför tänkt oss att vi varje år har 2 träffar, dit man kommer utan att behöva anmäla sig till oss:

1) Gökotta på Lindholmen, Kristi himmelsfärdsdag kl 10.00, egen kaffekorg.

2) Augustiträff, på Skogshyddan, sista lördagen i augusti kl 15.00 Skyggshyddan är Missionskyrkans sommarservering och där beställer vi vad vi vill äta och dricka. Vi betalar ingen entré, eftersom vi ju är serveringens gäster. Så har vi gjort upp med dem och vi kan då, i händelse av regn, vara i lokalen nere vid stranden. Vi är många och därför vill serveringen ha in förbeställningar på tel. 0510-24842

När vi träffas, får vi alla hjälpas åt med aktiviteter. Vi i arbetsgruppen kommer i fortsättningen att ägna vår tid åt det som egentligen fört oss samman, nämligen släktforskning. Den har tyvärr fått ligga nere i 2 år och nu fortsätter vi vår forskning angående Wedebrandsläktens ursprung, "Röde" Olles härkomst, emigranter, m.fl. Det finns fortfarande många frågetecken. Vi ska inte heller förglömma kvinnorna i släkten. Utan dem hade det inte blivit någon stor släkt!

Detta beslut har framkommit för att underlätta för oss alla. Alltså två fasta träffar årligen.

Väl mött!
Arbetsgruppen

Nästa arbetsmöte:  
Måndag 20/10: Arbetsgruppen. Plats och tid: ABF, kl. 18.00
 
 

Claes Wedebrand

Ännu en gång ställer vi frågan: "Är det någon i släkten som vet hur Claes såg ut?" Har någon möjligen ett foto på honom? Vi vill gärna att Du hör av Dig till Pieter eller ringer Lisbeth (Bibbi) 0510-19020. Många ättlingar är intresserade att få veta mera om Claes. Tyvärr kan vi inte fråga Johan Wedebrand (1897-1973) om sin farfar, men vi är tacksamma över att Johan antecknade alla berättelser som därmed är bevarade för släkten.
Här följer sista delen av Claes Wedebrands äventyr, återberättat på "orginalspråket" av Tommy Jonsson och Rolf Wedebrand. Till Claes Wedebrand - del 3  
 
Wedebrandsboken
Tidigare nämnde vi att vi funderade över en bok om släkten Wedebrand och att vi gärna ville ha in synpunkter. Eftersom ytterst få har visat sitt intresse, lämnar vi tanken på detta.

 
        
 

brevlåda posta  
Information om släkten kan Du också få av Lars-Åke Paulsson, eller Tommy Jonsson
 
 
Ättlingar eller ingifta/sambor är välkomna att skriva i  gästboken  
 


Hjälp oss att informera våra släktingar! Tack!

 
 

Tillbaka till arkivet.    Till   fotogallerian  eller gästboken  

Länk till släktingars hemsidor.    


Copyright Pieter van den Berg ©