bok

Informationssida

Uppdatering 25/4-2004

I denna uppdatering återkommer Johan Wedebrand.
Nu i maj är det exakt 100 år sedan Johan följde med sin far Johan Alfred på en roddtur runt Spårön.
Gå till  Minnen från en färd runt Spårön för 100 år sedan.       

Hemsidan

Den 21 april 2003 startade vi vår hemsida och har uppdaterat den varje månad.
Antalet besökare, ca 1600, är ett bevis på att det finns intresse för hemsidan hos våra släktingar. Vi hoppas kunna fortsätta med en uppdatering varje månad, men då behövs det hjälp i form av insända artiklar och fotografier. Därför uppmanar vi åter våra släktingar att skicka oss berättelser och foto på äldre släktingar eller platser där någon Wedebrand haft anknytning till. Leta i minnet efter små eller stora händelser och tänk inte att just Din berättelse är ointressant. Kanske kan en liten bagatell vara till stor glädje för någon. Endast så kan vi hålla hemsidan levande. Beträffande ekonomin, så hoppas vi att få bidrag genom lotterier vid våra träffar.

Arbetsmöte

Den 14e april hölls årets första arbetsmöte för att diskutera uppläggningen av den planerade gökottan vid Lindholmen, samt 100-års jubileum av Johan Wedebrands roddtur runt Spårön.
Vid mötet beslöts att anordna ett lotteri vid gökottan, detta för att kunna driva hemsidan vidare.
Vi beslöt även att ta med berättelsen "Two sailors" skriven av Jill Wedebrand (född Allam, gift med Tomas Wedebrand), på vår hemsida i juli.
Vi skriver att "vi" haft arbetsmöte, men vi vill betona att alla släktingar och ingifta är välkomna att delta i våra arbetsmöten. Kontakta Lars-Åke Paulsson om Du är intresserad.

1) Gökotta på Lindholmen, Kristi himmelsfärdsdag kl 10.00,
egen kaffekorg.

2) Båttur runt Spårön, annandag pingst 31/5, avfärd kl 10.00, Fäbron
, egen kaffekorg.

Att vi startar vid Fäbron, strax väster om Lindholmen, beror på det höga vattenståndet. Tommy Jonsson mätte frigången under den lägsta bron till 1,00 m, så sent som den 17/4. För att även större båtar skall kunna göra turen börjar vi således väster om Fäbron. (Se markeringen på sjökorten i fotogallerian.) Turen går medsols runt Spårön och varje båt får en färdbeskrivning och guiderna kommer att berätta om många intressanta platser. Många av våra anfäder har bott på Spårön och i likhet med Johan och hans far tar vi en fikapaus när vi kommer till Spåröhuvud. Båtägare och icke båtägare uppmanas själva ta kontakt med varandra, för att så många som möjligt kan göra "jubileumsturen". Tyvärr kan vi i arbetsgruppen inte ordna detta. Våra guider är Tommy Jonsson och Rolf Wedebrand. Väl mött!

OBS! Avfärd kl 10.00 från FäbronFotogallerian

I samband med båtturen visar vi kort över Spårön, samt några bilder från tidigare besök vid Spåröhuvud.

brevlåda posta  
Information om släkten kan Du också få av Lars-Åke Paulsson, Tommy Jonssoneller Pieter van den Berg
 
 
Ättlingar eller ingifta/sambor är välkomna att skriva i  gästboken  
 Eftersom jubileumsturen runt Spårön blir annandag pingst, kommer nästa uppdatering av hemsidan efter den 31/5.

 
 

Tillbaka till startsidan.    Till  arkivet, till  fotogallerian  eller till gästboken  

Länk till släktingars hemsidor.    


Copyright Pieter van den Berg ©