bok

Informationssida

Uppdatering 27/6-2004

I denna uppdatering berättar vi om sjökapten Tomas Vedebrand och hans fru Jill, samt om båtfärden kring Spårön, 100-års jubileum av Johan Wedebrands roddtur runt ön.

OBS!
Nästa uppdatering kommer inte i slutet av juli/augusti, utan först i slutet av september med reportage och bilder från grillfesten. Webmastern tar semester och önskar alla släktingar en trevlig sommar!

Tomas och Jill Vedebrand

Tomas Vedebrand, son till Karl Wedebrand och Karin (Ekelund) föddes den 3/10 1943 på Evetorp, Skeppstadviken under Traneberg, i Lidköpings Kommun. Han har varit till sjöss sedan 1959, (egentligen sedan 1950 då han började ro för Karl då han la ut nät). Seglat befälhavare sedan 1981, de senaste tre åren har han arbetat med Holländska Dirkzwager's som Deep Sea Pilot. Jill är från Storbrittanien (född Allam). Jill producerade filmer i Hollywood som Production Manager och Line Producer under nästan 20 år. Nu skriver hon böcker sedan 3 år.
De presenterar sig själva:

Gå till  "Hälsning från Jill och Tomas i Skottland".

Spårörundan

Den 31 maj, annandag pingst, var det 100-årsjubileum av Johan Wedebrands roddtur runt Spårön. Vädret var det bäst tänkbara och ett stort antal wedebrandare ställde upp med sina båtar, trodde vi...
När Tommy Jonsson tog täten med sin båt och Rolf Wedebrand kom med sin båt sist i kön, var det bara vatten dem emmellan! Var fanns alla släktingar? Visst var det några som pga sjukdom inte kunde deltaga, men de hade meddelat detta. Trots allt hade Tommy med familj, Rolf med familj och Tore Thempo med familj en oförglömlig dag, då de gjorde jubileumsrundan som varade hela 5 timmar tack vare det fina vädret. Tommy Jonsson berättar.
Gå till  jubileumsturen.        

Grillfest

Alla "Wedebrandare är välkomna lördagen den 28:e augusti till Kaffekvarnen i Lidköping.

Vi planerar följande hållpunkter och tider:

brevlåda posta  
Information om släkten kan Du också få av Lars-Åke Paulsson, Tommy Jonssoneller Pieter van den Berg
 
 
Ättlingar eller ingifta/sambor är välkomna att skriva i  gästboken  
 Vi önskar alla en trevlig sommar och väl mött på grillfesten!

 
 

Tillbaka till startsidan.    Till  arkivet, till  fotogallerian  eller till gästboken  

Länk till släktingars hemsidor.    


Copyright Pieter van den Berg ©