bok

Informationssida

Uppdatering 24/5-2009

Länge se'n sist.., så skrev vi vid uppdateringen i februari i år och nog märktes det att många släktingar hade längtat till den 21:a maj för att träffas igen.
När anmälningstiden var ute hade inte mindre än 73 anmält sig till Wedebrandsdagen på Pub-Club och dessutom kom ett tiotal släktingar med egen matkorg.
Tomas, "herre på täppan", kunde dock inte vara med på vår fest eftersom han fick besked några dagar tidigare att han behövdes för att lotsa några stora fartyg till hamnar i bl.a. Frankrike, Nederländerna och Tyskland. Han och Jill bad oss, Bibbi och Pieter, att hjälpa till med att ta hand om gästerna/släktingarna eftersom Jill ju hade fullt upp med matlagningen. Som tur var kunde Jills båda döttrar, Claire och Nicola hjälpa sin mamma och även våra barnbarn Emmeli och Rebecca ställde upp vid serveringen.
Tusen tack till dem!

Gästerna anlände och lät sig väl smaka av kaffe och kakor i trädgården som var vackert inramad av blommande äppelträd. Även solen anlände som på beställning och sken över oss hela dagen.

Å Jill och Tomas vägnar hälsade Bibbi och Pieter alla hjärtligt välkomna.

Bibbi framförde en hälsning från Tore och Wivan Thempo. De hade i ett telefonsamtal tidigare, beklagat att de denna gång tyvärr inte kunde närvara på Wedebrandsträffen. De drabbades i december 2008 av en stor sorg, då deras älskade dotter Ulrika dog. Hon tyckte alltid om att träffa sin släkt och trots att hon led av en svår sjukdom, missade hon och hennes föräldrar aldrig ett enda Wedebrandsmöte. Hon var med så sent som 2007 i augusti vid Kaffekvarnen. Vi delar familjens sorg och tänker på dem, men minns samtidigt Ulrika med glädje. Hon visade sig alltid positiv och hon var en av oss.

Wedebrandssläkten är, som vi alla vet, mycket musikalisk och flera hade tagit med sig musikinstrument. Joakim Wedebrand, virtuos på dragspel, Lars Djup och Hampus Ulleryd, båda virtuoser på gitarr, samt Sabina, sång. Sabina och Hampus har nyligen kommit hem från sin sång- och musikutbildning på Musicians Institute i Hollywood, USA. För att veta mera gå till Sabinas hemsida.
Dessa fyra släktingar underhöll oss med sång, musik och det blev även allsång, så det stod härliga till. Gunnar och Jonas Djup kunde inte sitta stilla. De drogs med i den trevliga obundna stämningen och vi upplevde en fantastisk stund där "Bröderna Djup" påminde oss om sina bejublade framträdanden. Sabina sjöng med verklig glädje och vacker röst. Inte undra på att alla trivdes.
Tack för er medverkan och välkomna tillbaka!

Tyvärr var dessa musikanter tvungna att lämna oss vid lunchtid eftersom de hade ett framträdande senare på eftermiddagen, men det återstod mer.
Gunnar Djup drog några vitsar på sitt oefterhärmliga sätt och alla vred sig av skratt.

Under lunchen spelade Bibbi några kända melodier på pianot och efter desserten fick vi höra Fredrick Jonsson, som har en mjuk, varm sångröst. Han accompanjerade sig själv på gitarr. Fredrick som också spelar professionellt i gruppen Uncle Zeb, har ofta ställt upp vid våra träffar. Tusen tack Fredrick!

Margaretha Fouganthine instruerade vid boulebanan och även kubb spelades energiskt så att kastpinnarna flög att alla håll! Cricket och badminton var också populärt.

Efter lunch samlades de som var intresserade i en grupp för att sitta och lyssna på när Bibbi ännu en gång berättade hur husförhöret på Spåröhuvud år 1876 kan ha gått till. Hon gjorde det vid vår senaste träff vid Kaffekvarnen 2007 och hade blivit ombedd att framföra det ännu en gång. För att läsa berättelsen, gå till  "Husförhöret på Spåröhuvud år 1876".

Senare på eftermiddagen, var deltagarna trötta men nöjda och vi samlades för att tacka vår värdinna Jill. Det var ju p.g.a henne och Tomas som släkten Wedebrand fick möjlighet att samlas under så trevliga former på Pub-Club. Bibbi och Pieter överlämnade en blomstergrupp till Jill. Denna var från samtliga deltagare. Vid insamlingen för blomstergruppen blev det ett överskott på 359 kronor. Detta överskott kommer att användas för uppdatering av vårt släktforskarprogram Disgen vilket kostar 350 kr.

Även denna gång hade vi, som sagt, en otrolig tur med vädret. Nästa dag var det spöregn och åska i hela Skaraborg. Wedebrandsläkten ligger sannolikt bra till hos vädrets makter!

Vill Du se bilderna vi tog: Gå till  "fotogallerian".

Tack alla släktingar som gjorde dagen till en fest!

brevlåda posta  

Information om släkten kan Du få av Tommy Jonsson eller Pieter van den Berg

Skriv gärna något i vår  gästbok!

Till  arkivet, till  fotogallerian  eller tillbaka till startsidan  för släkten Wedebrand.

Länk till släktingars hemsidor.

   
Copyright Pieter van den Berg ©